Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (1)

Diazepam is een benzodiazepine, een type kalmerend middel dat wordt gebruikt om angst, spanning en andere mentale gezondheidsproblemen te behandelen. Het wordt ook gebruikt om spierspasmen en spierkrampen te verminderen, en kan worden voorgeschreven voor slaapstoornissen en als onderdeel van de behandeling van alcoholontwenning.

Baclofen is een spierverslappend middel dat wordt gebruikt om spierspasmen te verminderen en om spierstijfheid en pijn te verlichten. Het wordt vaak voorgeschreven aan mensen met de ziekte van Multiple Sclerose (MS) en andere aandoeningen die spierspasmen veroorzaken, zoals hersenverlamming en ruggenmergletsel. Het kan ook worden gebruikt om de symptomen van alcoholafhankelijkheid te verminderen.

Dus, hoewel diazepam en baclofen beide worden gebruikt om spierspasmen te verminderen, zijn ze qua chemische structuur en werkingsmechanisme verschillend en worden ze gebruikt voor verschillende doeleinden. Het is belangrijk om te onthouden dat elk geneesmiddel verschillende bijwerkingen kan hebben en dat het gebruik ervan moet worden besproken met een arts.
(Lees meer...)
SimonV
een jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding