Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kun je dexamfetamine krijgen zonder de diagnose AD(H)D?

Bij verdenking van ADHD heb ik medicatie van mijn vriend gebruikt: dexamfetamine. Dit werkte erg goed voor mij.
Ik heb bij PsyQ een traject doorlopen waarbij ik ben getest op ADHD. Daar kwam uit dat ik dit net niet had. Hierdoor kreeg ik Wellbutrin. Dit werkte voor mij niet, en daarom kreeg ik alsnog Dexamfetamine.
Vervolgens is het traject (DBC) bij PsyQ afgelopen, en werd de medicatie gestopt. Sinds die tijd gebruikte ik de dexamfetamine van mijn vriend, maar aangezien dit uit is gegaan is dit gestopt. Ik merk nu echter grote verschillen met mijn gevoel en gedrag.

Is het mogelijk om alsnog dexamfetamine te krijgen via de huisarts?

Het is natuurlijk een raar verhaal dat ik geen dexamfetamine mag hebben omdat ik geen ADHD heb, maar vervolgend als andere medicatie niet werkt, kan het ineens wel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je het middel via PsyQ hebt gekregen, is er geen reden waarom je het ook niet via de huisarts zou kunnen krijgen. Dexamfetamine wordt incidenteel ook voorgeschreven bij depressies. "Vervolgens is het traject (DBC) bij PsyQ afgelopen, en werd de medicatie gestopt."... misschien vond PsyQ het niet meer nodig? Wellicht kan PsyQ of de huisarts je hierover informeren.

Bronnen:
https://en.wikipedia.org/wiki/Dextroamphet...
https://www.reddit.com/r/Drugs/comments/5h...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100