Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Welke zalf is goed voor extreem droge voeten ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Deze bijvoorbeeld:Neutrogena Crème Voor Zeer Droge En Beschadigde Voeten Tube 100ml : Indicaties: Droge voeten. Eigenschappen: - Helpt droge voeten te herstellen vanaf 3 dagen. - Verzekert een hydratatie gedurende 24 uur . - Verlicht, verzacht en versoepelt. - Helpt de vorming van ruwe plekken en eelt te voorkomen.

Een zalf die minimaal 10 % ureum bevat ; het maakt daarbij echt totaal niet uit of het om een hele dure crème van de apotheker gaat of de goedkoopste voetencreme van de Aldi ; ze hebben allemaal hetzelfde resultaat : op eeltvrijgemaakte voeten dagelijks inbrengen en ze zijn niet doorg meer, op gortdrog voeten af en toe is het effect minimaal. Het zit hem vooral in het braaf blijven smeren, liefst twee maal per dag. Het gaat hem uiteindelijk om de ureum, en dat is geen kostbaar ingredient. Toegevoegd na 2 minuten: Ik heb ze echt allemaal gebruikt, van 1,50 euro per grote tube tot meer dan 20 voor een kleintje speciaal voor diabetici, en het verschil is 0,00. Dus ik hou het maar bij die van de Aldi ;-) Gaan op jaarbasis nogal wat tubes door met die gortdroge voeten van mij. En die bevalt uitstekend. Toegevoegd na 23 uur: Ik zie nu in verschillende antwoorden en reacties melding gemaakt worden van vet om je voeten mee in te smeren ; dat kan zeer zeker helpen maar zelf ben ik er inmiddels een beetje op teruggekomen, omdat het ERG moeilijk loopt en ook eigenlijk niet intrekt. Ik heb een link gevonden naar een oud antwoord van mezelf op een vergelijkbare vraag, maar wat ik daar gezegd heb zet ik inmiddels dus wel wat kanttekeningen bij. De Urea doet meer om het eelt weg te houden en het opnieuw uitdrogen te voorkomen. Maar de kern blijft : smeren, smeren, smeren, voeden, voeden, voeden. En hoe goedkoper, hoe liever.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/medicijnen/ureum-op...
http://www.goeievraag.nl/persoon-gezondhei...

Gehwol Extra helpt goed bij droge voeten, als er ook kloofjes zijn ontstaan, of de huid ruw is door de droge huid, dan is Gehwol klovenzalf de oplossing.

Bronnen:
http://www.gehwol.nl/de-oplossing-voor-je-...
http://www.gehwol.nl/de-oplossing-voor-je-...

Grote pot uierzalf van Bogena of ander merk. Toegevoegd na 5 minuten: http://plazilla.com/page/4295059932/uierzalf-een-wondermiddeltje-dat-je-zeker-in-huis-moet-hebben Ik las dat je bij Bol.com een pot van 700 gram hebt voor 6.99

Ik gebruik Repair & Care tube van Nivea. Je gebruikt er een beetje van, je voelt meteen het verschil zonder dat het plakkerig aanvoelt. Het branderige/trekkerige gevoel is vrijwel direct weg en je voeten voelen langdurig zachter aan. Vooral na het douchen worden mijn voeten erg droog en trekkerig. Het verlicht na het insmeren van Nivea Repair & Care. Toegevoegd na 4 minuten: Bij Kruidvat of andere drogist is er vaak de actie 1+1 of 2+1. Haal hier je voordeel uit! Zeker als je vaak droge voeten hebt en dus voor lange tijd zo'n crème moet gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100