Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zijn er alternatieven voor cortisone?

Mijn zoontje van 5 heef enorm veel last van eczeem, krabt zich tot alles kapot is. Het enige wat kan helpen tot op heden, is een cortisone zalf. Nu heb ik eens opgevraagd bij de apotheek hoeveel we er reeds gekocht hebben en dat blijken er 50 tubes te zijn op 5 jaar tijd. Ben me kapot geschrokken. Cortisone is niet echt goed op lange termijn, maar het lijkt het enige te zijn wat helpt bij hem.

Nu vraag ik me af, zijn er alternatieven?

Weet jij het antwoord?

/2500

een alternatief kan mogelijk geboden worden door een natuurgeneeskundige. Ongeacht of je hier achter staat of niet, ze hebben een andere kijk als de westerse artsen, en die kan soms verrassend uitpakken. Ik ken een kind wat er ook vreselijk last van had, en die was bij de natuurgeneeskundige behandeling enorm gebaat.

eucerin heeft verschillende zalf voor niet specifiek eczeem maar wel rood, jeukende huid, maar kan tegen eczeem gebruikt.

Er zijn ook zalven en cremes met de stof tacrolimus, die kan je gebruiken als je geen cortisonen meer wilt gebruiken. Merknaam is Protopic.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100