Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zijn er prikken voor extra bescherming voor een infectie op vakantie?

Hallo allemaal,

Elk jaar als ik op vakantie ben, ben ik een paar dagen ziek. En elke keer is dit een buik / darm infectie. Ik baal elke vakantie weer want ziek zijn ben ik liever thuis inplaats van op mijn vakantie. Nu vroeg ik mij af of er ook inentingen / prikken zijn die daar tegen beschermen? Of dat je minder vatbaar bent? Het mogen natuurlijk ook tabletten zijn.

Bedankt!

Groetjes

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Maag/darm problemen krijg je door de mindere hygiëne op vakantie. In hotels etc. zijn veel mensen die continu aan deurkrukken zitten, aan de kranen in de toiletten etc en zo raak je makkelijk besmet al was je de hele dag je handen. Verder heersen er bacteriën die thuis minder vaak voorkomen. Ook in voedsel kunnen bacteriën zitten die te maken hebben met de voedselhygiëne. Schepijs is link en salades en alles dat in warmbakken bij een buffet staat. Neem ook altijd eenflesje handenwasmiddel mee en gebruik het.Het beste is alles voor lief te nemen als je darmen gaan opspelen en zorg er voor een goed middeltje mee te nemen. Ik gebruik (overal ten zuiden van Parijs is het bal!) altijd Okugest, een homeopatisch middel van VSM, dat werkt geweldig. Begin niet gelijk met Imodium omdat dat de darmen stil legt en je juist alles kwijt wilt. Eet normaal, drink goed water en uitzitten. Als je een cruise maakt, begin je al gelijk met een handenwasgel bij het betreden van de loopplank en altijd voor je een restaurant betreedt en in de toilette zijn doekjes waarmee je de deur kunt sluiten als je weer naar de gang wilt. De deurkrukken zijn grote bronnen van verspreiding van infecties. Toegevoegd na 42 seconden: En nee, er zijn geen vaccinaties voor.

Nee, er bestaan geen prikken of medicijnen om een maag/darm infectie oftewel buikgriep te voorkomen. De medicijnen die er zijn hebben vooral als functie om de symptomen te beperken.

Bronnen:
http://buikgriep.eu/medicijnen-tegen-buikgriep/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100