Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat te doen als je neusdruppels hebt ingenomen voor volle holtes snuiten of ophalen?

Hallo,

De dokter kwam via scans erachter dat me holtes (in me hoofd) vol zitten. Daarom heeft hij mij neusdruppels gegeven zodra ik deze gebruik komt er gelijk snot los maar moet ik dit terugopsnuiten of moet ik dit eruit halen?

Met vriendelijke Groet GBaGB

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik kan het natuurlijk niet zeker weten, maar waarschijnlijk is het de neusdruppels die u terug voelt lopen en geen snot. Als dat zo is dan is de werking van de druppels niet optimaal. Ook als het wel snot is , is de werking niet optimaal aangezien het medicijn dan in het snot zit en niet op het slijmvlies komt. Wat u het best kunt doen is dit: eerst de neus goed snuiten. Als het snot erg vast zit helpt het vaak om eerst te stomen en daarna te snuiten. Direct daarna gaat u liggen, gewoon op een bank of bed zonder kussen onder het hoofd. U ligt op de rug en kijkt naar het plafond. Dan houdt u één neusgat dicht, druppelt het openstaande neusgat en inhaleert direct daarna de druppel hoog op. Daarna wisselen van neusgat. Dan nog een minuutje blijven liggen. Juist doordat de druppels zo bewerkelijk zijn geef ik mijn patiënten altijd neusspray; volgens mij is elk medicijn ook in spray verkrijgbaar. Ook dan eerst snuiten en in elk neusgat een spray, waarbij u richt op het oor. Wellicht is dat voor u ook praktischer?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100