Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Pil veilig na doorbraakbloeding?

Ik had de pil te lang doorgeslikt met als gevolg dat ik een doorbaakbloeding kreeg. Na een paar dagen doorslikken besloot ik toch maar om een stopweek te houden. Tijdens de stopweek was het bloeden naar een paar dagen gestopt. Is de pil zodra ik begin weer veilig?

Ook ben ik dus vandaag mijn nieuwe pillenstrips gaan halen. Ze zijn van dezelfde sterkte (Ethinylestradio/Levonorgestrel 0,03mg/0,15mg), alleen deze zien er anders uit. De vorige die ik had waren geel maar deze zijn wit en meer bolvormig dan die wat ik eerst had. Ben ik dan als ik met deze begin in de eerste week dan ook veilig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niet alleen zodra je weer begint, je bent sowieso beschermd zolang je maar nooit langer stopt dan zeven dagen en je de pil minimaal drie weken achtereen hebt geslikt. Een doorbraakbloeding is vervelend, maar betekent niet dat de pil niet meer doet wat hij moet doen. Het merk dat je gebruikt maakt ook niet uit. In dit geval gebruik je exact hetzelfde middel maar dan van een ander merk, maar zelfs als je een andere (combinatie)pil zou gaan gebruiken zou je nog steeds gewoon beschermd zijn zolang je dus je stopweek nooit langer maakt dan zeven dagen (korter mag wel). Ook tijdens je stopweek en tijdens een eventuele doorbraakbloeding ben je gewoon beschermd tegen zwangerschap.

Het gaat erom dat je geen eisprong hebt gehad. De pil onderdrukt de eisprong. Als je geen eisprong hebt gehad ben je veilig. Weet je ongeveer wanneer je eisprong plaats vindt?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100