Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik ben kanker patient en gebruik Tamoxifen,wil xtc gebruiken kan dat kwaad samen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Beste, mijn moeder gebruikt Ook tamoxifen alleen als na behandeling Ik weet niet hoe het bij jou zit? Mijn moeder slikt 1 pil per dag in principe zou de combinatie geen kwaad kunnen Ik zou alleen zeggen laat er 10 a 12 uur tussen zitten ( eerst de tamoxifen en daarna de xtc) Ik neem aan dat jezelf de gevaren weet van het gebruik van drugs. Bij erge verschijnselen ( behalv er hallucineren en extreem druk ) zou ik wel een dokter inschakelen of zorg dat er 1 iemand bij je is die clean blijft. Maar de antwoord op je vraag is nee dat kan geen kwaad

Daar is niet zo makkelijk een antwoord op te geven; zoals zo vaak bij kankerbehandelingen moeten er verschillende zaken tegen elkaar afgewogen worden. Het is niet zo, dat de XTC volledig onschuldig is. Tamoxifen heeft zelf natuurlijk zijn effect op de kankercellen. Tamoxifen wordt door het lichaam afgebroken, een van de stofjes die daarbij vrijkomen is endoxifen. Endoxifen is wat wij noemen een "actieve metaboliet" hetgeen inhoudt dat het ook een werking op de kankercellen heeft. Endoxifen is in dit opzicht zelfs een zeer actieve metaboliet; het heeft een sterke werking soms zelfs een sterkere werking dan de tamoxifen zelf. Als we het hebben over de werking van Tamoxifen, dan bedoelen we dus eigenlijk de gezamenlijke werking van tamoxifen en endoxifen. Om deze omzetting mogelijk te maken bevindt zich in de lever een belangrijk enzymsysteem, het CYP2D6. Probleem is nu dat de XTC de werking van dit enzymsysteem tegengaat. Na inname van XTC wordt er dus minder endoxifen gevormd en dus gaat de werking van de tamoxifen achteruit. Nu zal dat bij een sporadische inname niet zo heel erg zijn, maar bij regelmatige inname kan dat zeker wel een probleem gaan vormen. Waar de grens dan ligt kan ik niet aangeven. Als de werking van tamoxifen teveel tegengewerkt wordt dan krijgt de kanker dus een steeds grotere kans om weer te gaan groeien. Aan de andere kant kan ik me zeker ook voorstellen dat het veel waard is om u zo af en toe weer wat beter te voelen. Dit moet dan wel afgezet worden tegen de mindere werking. Dit is een afweging die alleen uzelf kunt maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100