Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kan het kwaad antibiotica capsules te openen?

een assistent van het zieken huis zei dat het kon omdat ik moeite heb met pillen in nemen,( angst om te stikken) al sinds dat ik een kind was.Nou lees ik in de bijsluiter dat dit niet kan .. ik begin nu erg te twijfelen want ik heb een hele kuur. waarom mag je ze niet openen en het poeder oplossen en innemen? waar is het perse slecht voor?

Toegevoegd na 27 seconden:
Ik heb ze trouwens ivm het plaatsen van zygoma ankers

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is afhankelijk van het soort capsule en het type antibioticum of een capsule open mag of niet. Omdat vanuit je vraag niet bekend is om welk middel en welke toedieningsvorm (gewone capsule of capsule met gereguleerde afgifte) het gaat, kan het antwoord dus eigenlijk niet gegeven worden. Vraag na bij de apotheek of de capsules open mogen en zeg erbij om welke capsules het gaat. Wat betreft je slikklachten: er is sinds kort een speciale gel in de handel om gemakkelijk tabletten en capsules mee te slikken. Het heet Gloup slikgel en is verkrijgbaar bij de apotheek. Misschien wel iets voor jou! Overigens is het voor antibiotica vaak ook een optie voor de arts om een drankje voor te schrijven. Als je bij de arts aangeeft dat je liever een drank hebt dan capsules, dan kan hij dit op het recept vermelden en krijg je bij de apotheek een drank mee.

Vaak zitten die middelen in een capsule omdat ze irriterend of echt schadelijk kunnen zijn als ze eerder dan de gewenste plaats (vaak maag), in contact komen met je slokdarm, mond of slijmvliezen. Dat hoorde ik tenminste eens, dat er bij sommige middelen een risico is dat je dan je slokdarm gaat verbranden. En sowieso activeren ze dan veel te vroeg, en zal de werking minder zijn. Heel soms mag het, maar alleen in strict overleg met je arts of de apotheek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100