Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe lang kun je vitaminepillen bewaren?

Er staat verval datum 02/2013 kan ik deze nog bewaren of moet ik ze weggooien

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt ze nog wel bewaren, ze gaan niet schimmelen of rotten. Je zult er dus niet ziek van worden. Maar het kan wel zijn dat de werking van de vitaminepillen verminderd is of helemaal weg is.

THT staat voor 'ten minste houdbaar tot'. Een THT-datum staat op voedingsmiddelen die niet snel bederven. Na deze datum kan de kwaliteit, zoals smaak, geur of kleur van het product, achteruit gaan. Je kunt het vaak nog wel zonder gevaar eten. De fabrikant garandeert tot de THT datum een smaakvol en veilig product. Op ongekoelde en gekoelde producten kan een THT-datum staan. Hiervoor geldt het volgende: Ongekoeld met THT-datum: Bij producten die je ongekoeld kunt bewaren gaat vooral de kwaliteit achteruit na de THT-datum. Denk aan meel, koffie, snoep en frisdranken. Deze producten kunnen vaak nog prima gegeten worden na de THT-datum. Het is hierbij belangrijk om zelf te beoordelen of een product nog gegeten kan worden door te kijken, ruiken en proeven. Dus je kunt het gewoon gebruiken maar je moet het wel goed beoordelen. Ik geloof niet dat de werking helemaal weg kan zijn zoals in het vorige antwoord. http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/houdbaarheidsdatum-tht-tgt-.aspx

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100