Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kun je van morfine een plotselinge achteruitgang krijgen qua cognitie (vergeetachtigheid) en lopen?

Ik gebruik oxycodon 15 mg. Sinds februari 2013 wegens pijnklachten in mijn rug en been. De rede van deze pijn is momenteel nog onbekend.
Ik ben sinds het begin wat meer vergeetachtig/niet uit mijn woorden kunnen komen, maar de afgelopen twee weken is dit FORS verslechterd.

Hetzelfde geldt voor het lopen. Dit is al sinds begin dit jaar niet meer goed geweest (schuifelen ipv lopen) maar ook sinds twee weken is dit FORS achteruit gegaan.

Over enkele dagen heb ik een spoedconsult bij de neuroloog.
Met hem ga ik dit zeker bespreken.
Maar ik hoop hier iemand te spreken die het herkent of verstand van heeft (doel: beslagen ten ijs komen)

Weet jij het antwoord?

/2500

Als bijwerkingen die soms optreden bij gebruik van het medicijn oxycodon worden onder andere vermeld: een gevoel van duizeligheid of ‘tollen’, waanbeelden, stemmingswisselingen, geheugenverlies, een extreem gevoel van blijdschap, rusteloosheid, gejaagdheid, spiertrekkingen, tintelingen, convulsies, verhoogde spierspanning, moeilijk kunnen praten, verminderde gevoeligheid, afhankelijkheid. Het is dus mogelijk dat de vergeetachtigheid met het medicijngebruik te maken heeft. Maar het steeds slechter lopen hangt, ben ik bang, samen met de oorzaak van jouw pijnklachten. Er is iets mis in je rug, en het is te hopen dat men er spoedig achter komt wat - en dat er een oplossing voor mogelijk is.

Bronnen:
http://db.cbg-meb.nl/Bijsluiters/h22107.pdf

Heel wonderlijk dat dit voorgeschreven wordt voor een klacht, waarvan de oorzaak nog niet eens bekend is. Mijn man heeft terminale kanker en heel veel pijnen, maar zelfs zijn hematoloog wil (nog) geen morfineachtige pijnstilling voorschrijven. Het heeft namelijk heel veel bijwerkingen. Waaronder sufheid en vergeetachtigheid en duizeligheid. Dus ja, dat hoort bij de bijwerkingen van dit medicijn. En dat moet je maar willen. Heb je stap 1 en 2 in de pijnbestrijding al gehad? Het is altijd een afweging. Maar dit soort medicijnen noemt men stap 3 in de pijnstilling. http://www.elisabeth.nl/ik_ben_patient/algemeen_patient/index_aandoeningen/@66395/de_stappen_in_de/ Wil je lezen over: Ervaringen met Oxycodon http://www.mijnmedicijn.nl/pijn-morfine-achtigen/oxycodon.aspx Toegevoegd na 11 minuten: Wij hebben in het ziekenhuis waar mijn man behandeld wordt door verschillende specialisten, met die doktoren gesproken over pijnbestrijding. Unaniem waren zij het eens: morfine-achtige dingen moet je niet willen als je nog een beetje normaal wilt functioneren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100