Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat gebeurd er als je ritalin in neemt als je ook medicijnen slikt voor iets anders?

Ik slik medicatie voor epilepsie en daardoor heb ik een slechte concentratie en kan ik niet echt stil blijven zitten. Een kennis van mij die heeft ADD, heeft mij ritalin gegeven, en hij zij dat ik daar wat rustiger van word en mezelf wat makkelijker kan concentreren

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ritalin kan epileptische aanvallen triggeren. Dus goed met je arts overleggen of je wel Ritalin mag gebruiken. Wees extra voorzichtig met Ritalin · Als u epilepsie (vallende ziekte) heeft of andere aandoeningen waarbij toevallen of stuipen (convulsies) kunnen optreden. Er zijn enige aanwijzingen dat Ritalin de kans op het optreden van toevallen verhoogt.

Wat er gebeurd weet ik niet, wat ik wel weet, is dat je nooit medicijnen moet slikken die voor iemand anders zijn voorgeschreven, een aantal bijwerkingen, die variëren in ernst en frequentie. Veel voorkomende bijwerkingen van Ritalin zijn hoofdpijn, buikpijn, misselijkheid en slaapproblemen. Bij kleine kinderen heeft het ook een negatief effect op de hersenen, dus denk ik niet dat het geschikt is bij je medicatie voor epilepsie, overleg dus altijd eerst met je behandeld arts als je andere medicijnen erbij wil slikken. Denk ook eens aan visolie, dat heeft ook een positief effect op je concentratievermogen, maar nogmaals, niets zonder overleg met je behandelend arts.

Methylfenidaat (Werkzamestof in Ritalin) moet met de benodigde voorzichtigheid worden gebruikt bij patiënten met epilepsie. Methylfenidaat kan de convulsieve drempel verlagen bij patiënten met een voorgeschiedenis van epileptische aanvallen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100