Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is het erg als je oogdruppels later als een maand gebruikt?

Ik heb oogdruppels op recept gehad, en gebruik deze alleen indien nodig. Een paar keer per maand dus. Officieel mag je ze maar 1 maand gebruiken. Is het erg als je dat niet doet, maar gewoon blijft gebruiken? Wat zijn dan de risico's?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik gebruik ook oogdruppels op recept. Ook ik doe er veel langer mee dan een maand; gemiddeld ongeveer een half jaar. Het enige wat ik merk is dat de werking wat afneemt na een maand of 4. Op een gegeven moment gooi ik het restant weg en krijg een nieuw flesje. Niet dat de druppels (binnen een half jaar) schadelijk zijn voor het oog, maar nogmaals: De werking neemt wat af.

je bent uiteraard, net als ik, zeer voorzichtig, ook ik heb maar 2 ogen! als je een recept hebt gekregen, gebruik je dat alleen maar als je het nodig hebt! Toegevoegd na 8 minuten: Is het erg als je dat niet doet, maar gewoon blijft gebruiken? de risico is zijn eigelijk zeer beperkt, want als je ze gebruikt na de datum, dan blijkt dat de werking minder is, maar verder valt het wel mee. wij denken dat het niet erg is, maar we hebben geen idee of het echt ernstig is!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100