Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Welke pil lijkt op ritalin?

Hoi,
Een tijdje geleden zag ik een aflevering van een show waarin autopsies worden besproken. Het ging toen over een jongen die ADHD had en die ritalin nam.
Hij had alleen de verkeerde pillen gekregen. Hij had een pil gekregen die op ritalin lijkt (met die groef door het midden). Ik kan me alleen niet meer herinneren hoe die pil heette.

Als jij het heet antwoord dan alsjeblieft.

Alvast bedankt.

Toegevoegd na 15 uur:
Volgens wat ik heb gevonden is Methylfenidaat hetzelfde al ritalin dus dat kan het niet zijn.
Ik weet alleen dat de pil er hetzelfde uitzag en dat hij het bijna een maand lang elke dag innam (op dezelfde manier dat hij ritalin innam, zelfde tijdstip) en dat hij nog voordat die maand om was dood ging.

Weet jij het antwoord?

/2500

Mogelijk bedoeld is Methylfenidaat.

Een zeer bizar ongeluk. Het vervelende is alleen dat je aan de vorm van een pil niet kan zien welke pil het is. Dit komt omdat fabrikanten zelf mogen beslissen welke vorm ze gebruiken. Zo zijn er dus voor ritalin verschillende vormen. Zoek maar eens met google afbeeldingen op ritalin. Maar ook paracetamol bijvoorbeeld is in zeer veel verschillende vormen. Mijn moeder gaf mij laatst een paracetamol, maar die zag er helemaal niet uit als paracetamol. Het leek op de zware dosis naproxen die ik laatst moest slikken. Ik zei dus dat ze de verkeerde pil had gegeven. Maar toen liet ze me de verpakking zien, en het was inderdaad paracetamol. Maar het was weer iets nieuws, het had een andere vorm zodat het makkelijker te slikken was. Toegevoegd na 5 minuten: Weet je misschien hoe hij is overleden, had hij rare symptomen voor hij overleed? Het kan namelijk echt van alles zijn. Bloedverdunners (hersenbloeding), insuline (coma), immunosuppressieva (infectie).

Ik weet niet waarom mijn antwoord bij de reactie is gezet. Maar het enige goede antwoord wat je op deze vraag kan geven is: Ze lijken allemaal op ritalin. Ritalin heeft geen vaste vorm. Er zijn tientallen verschillende pillen met Ritalin. Vervolgens zijn alle andere pillen ook in honderden verschillende vormen te krijgen. Kortom, je kan aan de vorm van de pil niet zien welke pil het is. Laat staan zeggen welke pil er op lijkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100