Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Dit is toch niet gezond?

Ik heb clusterhoofdpijn ook wel zelfmoordhoofdpijn genaamd.
Ik heb hiervoor 8 asprines/paracetamols per dag geslikt, 5 maanden lang omdat ik destijds geen goede medicijnen voorgeschreven kreeg omdat de dokters niet wisten wat ik had.

5 maanden zijn 20 weken en 20 weken zijn 140 dagen doe dat keer 8 tabletjes per dag dan zat ik toen op 1120 paracetamols in 5 maanden tijd.
Toen ben ik echt gaan klagen omdat ik dat niet gezond meer vond maar mijn arts destijds zij tegen mij dat het geen kwaad kon en dat ik gewoon door moest blijven slikken.
Zonder mij door te verwijzen naar een neuroloog of hoofdpijn specialist omdat hij zelf het probleem niet kon vinden.

Had hij dit mogen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt volkomen gelijk. Meer dan 3000 mg paracetamol (=6 tabletten van 500 mg) per dag kan ernstige, niet omkeerbare leverschade veroorzaken. Dat kan niet genoeg benadrukt worden. Bovendien kan langdurig gebruik van paracetamol juist hoofdpijn in de hand werken. Hardnekkige hoofdpijn is geen makkelijke kwaal waar artsen mee geconfronteerd worden maar zoals jij het beschrijft vind ik verre van een zorgvuldig beleid van die arts.

Nee,dit is niet gezond, teveel paracetamol kan hoofdpijn veroorzaken, dat had je arts in ieder geval moeten weten, in de zelfzorg mag je pijnstillers maximaal 10 dagen achter elkaar slikken, is de pijn dan nog niet over, dan moet je de arts raadplegen, artsen mogen pijnstillers wel voor langere tijd voorschrijven, dus daar kun je hem niet op aanspreken, zowel paracetamol en aspirine kunnen bijwerkingen veroorzaken, waarvan 1 al genoemd, maar het is ook niet goed voor je lever en nieren, of hij dit wel of niet had mogen doen, blijft een discussie punt, ik denk dat je geen poot hebt om op te staan. Dus tenzij je klachten krijgt die daadwerkelijk door de pijnstillers veroorzaakt kunnen zijn en waarbij dit ook hoogstwaarschijnlijk het geval is, zou ik het erbij laten zitten.

Tja, dat is nogal een hoeveelheid. Paracetamol is één van de veiligste soorten pijnstilling. Baby's, zwangeren, ouderen mogen het allemaal hebben. Zolang je je maar aan de maximale dosering blijft houden! Er zijn mensen genoeg die het chronisch gebruiken. Dat kan dus in principe niet zoveel kwaad. Het is wel niet gebruikelijk om iemand 5 maanden hiermee te laten doormodderen. Clusterhoofdpijn is vaak een gemiste diagnose. Het lijkt mij wel verstandige deze onvrede uit te spreken met de betreffende arts. Dit soort opgekropte (maar terechte) ergernis kan ook een negatieve invloed hebben op de pijn!

Ik zou je niet kunnen vertellen of het wettelijk toegestaan is voor een arts om dit te doen, maar vraag me af of je op de hoogte bent van het feit dat psilocybine bij de meerderheid van de mensen extreem effectief is bij clusterhoofdpijn. Psilocybine is de werkzame stof in paddo's trouwens.

Clusterhoofdpijn is erg lastig te diagnosticeren. Een huisarts kan dit eigenlijk zelf niet doen. Een neuroloog is er beter in opgeleid. In plaats van vijf maanden aanmodderen ben ik destijds meteen doorgestuurd naar de neuroloog, kreeg ik een mri ivm mogelijke tumor, etc. Dat is de enig juiste aanpak!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100