Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat gebeurt er als je nitrospray gebruikt en is het schadelijk

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kan gevaarlijk zijn, ja. Het kan leiden tot een gevaarlijke daling van de bloeddruk (Hypotensie) en de daaruit voortvloeiende duizeligheid en verwardheid, plus het kan leiden tot hartkloppingen, kortademigheid, convulsies, en een aantal andere bijwerkingen. In hoge doses kan het fataal zijn. Echter, een kleine dosis, net als de normale hoeveelheid bij iemand met een hart aandoening kan niet bijzonder gevaarlijk zijn. Wat je als gezond persoon direct kan merken is stevige hoofdpijn. Het grootste gevaar is dat iemand uitermate gevoelig is voor nitroglycerine. In dergelijke gevallen is medische hulp noodzakelijk.

De kransslagader (slagader die om het hart ligt) verwijdt zich, waardoor er een betere bloeddoorstroming naar het hart is met als gevolg dat de toevoer van zuurstof verbeterd. Net zoals elk medicijn heeft nitroglycerine bijwerkingen.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...

Je kunt er in elk geval een behoorlijke koppijn van krijgen en duizelig worden. Gebruik het alleen op voorschrift van een arts en als je het gebruikt voor pijn op de borst, en de pijn na de nitro niet afneemt, dan een arts waarschuwen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100