Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe werkt trekzalf?

Toegevoegd na 1 uur:
Ik wil graag weten hoe het werkt, wanneer het is aangebracht. Wat doet trekzalf precies, waardoor het "trekt"? Ik ben niet op zoek naar een bijsluiter.

Weet jij het antwoord?

/2500

TREKZALF: Farmacologisch heeft deze stof ontstekingsremmende, bactericide en fungicide eigenschappen. In de oorgeneeskunde wordt een mengsel van glycerine en ichthammol gebruikt voor behandeling van plaatselijke oorinfecties. Het is efficiënt tegen gram-positieve organismen. De ontstekingsremmende werking is te verklaren door haar invloed op de vorming, secretie en werking van ontstekingsmediatoren. Het product wordt goed verdragen en er zijn geen aanwijzingen van teratogene, mutagene of kankerverwekkende effecten genoteerd.

Bronnen:
Stukje uit: wikipedia

Als jij een puistje hebt trekt die zalf het puistje samen waardoor de kans groter wordt dat het open gaat en het pus eruit komt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100