Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe moet je een appelazijn capsule innemen?

Vanmiddag heb ik appelazijn capsules gekocht bij Kruidvat. Er zit een soort poeder in een plasticachtig cilindertje. Je moet het met een groot glas water innemen. Moet je dan dat plastic uit elkaar schuiven en zo de poeder in het glas water doen of moet je, net als een aspirine, de capsule op je tong leggen en met veel water doorslikken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je moet deze pillen niet uit elkaar halen, dat is niet de bedoeling. Neem de capsules met een groot glas water tijdens de maaltijd, net als een aspirine de capsule op je tong leggen en met een groot glas water innemen. Het innemen van deze capsule met voedsel kan eventuele maagklachten geven als gevolg van de zuurgraad van de azijn.

Het zit met een reden in een capsule, die mag je niet openmaken. Gewoon in 1 keer doorslikken met een glaswater. Toegevoegd na 1 minuut: Sommige medicijnen zitten in een capsule omdat ze de slokdarm anders beschadigen. Dat zal met dit product niet zo zijn, maar door de capsule open te maken verminderd wel de werking, normaal word het pas verderop in je verteringsstelsel actief.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100