Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is er met zo'n eiwitrijke eetschema kans op een serotonine-syndroom???

Hi everyone,

ik ben een 23-jarige jonge kerel, 1m81 en 57kg en net begonnen met sporten (gewichtheffen) en veel eten want ik ben ondergewicht...

Binnenkort moet ik echter met een antidepressivum starten (SSRI) omdat ik heel veel angsten heb en vele andere klachten.

Ik heb een voedingsschema die ik al zo'n 10 dagen correct probeer uit te voeren en kort gezegd krijg ik dagelijks plus/minus 150gr eiwitten binnen.

Mijn eiwitten haal ik uit 2 maal dagelijks 75gr kipfilet te eten (150gr totaal) plus 100gr vette vis dagelijks.

Daarnaast gebruik ik ook een pure proteïne shake (poedervorm) met wat vloeistof, hier neem ik dagelijks 2x 30gr van waar in totaal 48gr eiwitten zitten in totaal, maar ook tryptophaan... over de koolhydraten zal ik niet schrijven wat dit heeft geen gevolgen op de serotonine...

mijn vraag (en waar ik voor vrees) is; of ik met dit eetschema en deze voedingsmiddelen samen met zo'n ssri (antidepressiva) een risico bestaat om een serotonine-syndroom te ontwikkelen of moet ik mij geen zorgen maken met deze dosissen eiwitten die ik nu gebruik???

wie stelt mij gerust aub want dit vreet mijn hoofd de laatste dagen :(

Toegevoegd na 4 minuten:
Heb gewoon schrik omdat ik ooit gelezen heb dat het gebruiken van Tryptophaan samen met een ssri gevaarlijk kan zijn, klopt dat degelijk? hoe zit het precies in elkaar aub?

hopelijk krijg ik een aantal nuttige reacties
en hopelijk hoef ik die 150gr eiwitten niet te verlagen want ik heb ze echt nodig om spiermassa te kweken

Weet jij het antwoord?

/2500

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100