Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is het mogelijk om medicijnen die je chronisch moet gebruiken, maar niet vergoed worden, toch te declareren?

Ik gebruik dagelijks bepaalde pillen voor de werking van mijn darmen, nou moet ik elke maand betalen voor deze medicijnen omdat de verzekeraar ze niet vergoed. Alleen deze pillen helpen, de rest van de medicijnen niet. de specialist heeft deze pillen voorgeschreven. is het mogelijk om het toch te laten vergoeden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Soms kan het dat zorgverzekering wel vergoedt als de voorschrijvende arts aan toont dat deze medicijnen voor jou echt noodzakelijk zijn en er geen alternatieven mogelijk zijn. Vraag je specialist het een en ander op papier te zetten en ga hiermee naar je zorgverzekeraar. Of de specialist neemt zelf contact op met de verzekeraar. Bel morgen even naar de specialist en vraag naar de mogelijkheden.

Je kunt alle bonnen bewaren en dan kijken of je bij de belasting het als medische kosten kunt aftrekken. De drempel hiervoor is wel erg hoog, dus bewaar van zoveel mogelijk medische dingen de bonnen.

Als je zorgverzekeraar ze niet vergoed,zou je ook kunnen overwegen om te kijken of een andere zorgverzekeraar ze wel vergoed,maar doe dit wel snel want je kunt nu nog overstappen anders moet je weer een jaar wachten.

Waarschijnlijk gaat het om een middel dat niet is opgenomen in het GVS-systeem. Dan wordt het niet vergoed. Bepaalde aanvullende verzekeringen vergoeden wel medicijnen die boven de GVS-limiet zitten, maar dit geldt niet voor middelen die helemaal buiten het GVS vallen. Alleen wordt soms alternatieve medicatie vergoed vanuit aanvullende pakketten. Als ze niet vergoed worden door de zorgverzekeraar, kun je ze opvoeren als extra ziektekosten bij je belastingaangifte. Wel alle bonnetjes bewaren dan. Mensen met en minimuminkomen kunnen eventueel nog een beroep doen op de bijzondere bijstand, maar veelal zal dit worden afgewezen vanwege het feit dat de aangewezen voorliggende voorziening dit niet vergoedt. Ik neem aan dat je al samen met je arts hebt gekeken of er een gelijkwaardig middel is dat wél vergoed wordt? Dan zijn er verder niet verder niet veel mogelijkheden.

je arts kan er een code op zetten. dan word hij wel vergoed.

en kijk anders even bij het cak. daar krijg je per jaar 300 euro terug als je chronisch ziek bent voor bijvoorbeeld medicijnen die niet vergoed worden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100