Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is het onverstandig om geen bril te nemen als je één goed oog hebt en één slecht oog?

Ik heb een oog waarmee ik alles perfect zie, en een oog dat alleen van dichtbij kan zien, bijziend dus. Ik ben niet van plan om een bril te nemen of naar de oogarts te gaan. kan dit nadelige gevolgen opleveren voor mijn gezonde oog?

Weet jij het antwoord?

/2500

Is heel onverstandig. Je gaat n.l. met het slechtziende oog niet meer kijken op den duur. Overweeg eens om een contactlens te nemen voor je bijziende oog. Kan via een oogmeting bij de lenzenspecialist. Twee verschillend presterende ogen komt vaak voor.

Afgezien van wat het zou doen met je gezonde oog, is dit heel gevaarlijk in het verkeer. Als je één goed en één slecht oog hebt, heeft dat behoorlijk invloed op je vermogen om diepte te zien en afstanden te schatten.

daar ga je zeker last van krijgen. Ik kan mij ook niet voorstellen dat je het zelf lekker vind kijken. Als je geen bril wild hebben zou je 1 lens kunnen proberen, of laseren. Dan ben je er helemaal vanaf. Je moet er wel wat aan doen! Suc6 met je beslissing.

Deze vraag is niet voor hier maar voor je oogarts. Je hebt maar 1 stel ogen waar je zuinig op moet zijn. Laat je adviseren en volg dat advies op.

ja, dat is buitengewoon onverstandig, zodoende belast jij je goede oog extra, gooi je ijdelheid svp overboord

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100