Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kun je duizelig worden zonder bril of lenzen?

Kun je door 1 slechte oog (-3.5) de andere oog is gewoon duizelig worden en evenwichtstoornis krijgen als je geen bril of lenzen draagt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hersenen in je hoofd registreren het beeld van beide ogen en gaan daar mee aan de slag om een duidelijk beeld te krijgen. Als de afwijking (voor de hersenen) te groot is dan kan er inderdaad een verkeerd beeld onstaan. In eerste instantie hoeft het voor de persoon niet op te vallen. maar voor de hersenen kan dat qua verwerken op den duur wel opspelen. Het makkelijkste voorbeeld is dat mensen die eigenlijk een bril nodig hebben vaak hoofdpijn krijgen. dit is al een signaal van de hersenen dat ze het beeld niet goed kunnen verwerken. Over het feit dat je evenwichtsstoornissen krijgt is ook te verklaren. Je evenwichtsorgaan zit achter je oren (in je hersenen dus) en krijgen de gegevens (lees signalen) door van je hersenen. als het beeld niet klopt dan probeert je hersenen dat te corrigeren met je evenwichtsorgaan. Bij elk persoon is de duizeligheid of evenwichtstoornis anders, zo zullen er mensen zijn die daar totaal geen last van hebben. Er zullen mensen zijn die bij het minste al wankel lopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100