Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe komt dat iemand een bloedneus krijgt door poepen?

Toegevoegd na 1 minuut:
Ook heeft die dan vaak last van bloedneus

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om te poepen moet je druk zetten, de ene persoon doet dat wat harder dan de ander. Als jij in je neus wat zwakkere adertjes hebt, (en dat zijn er duizenden) kan het gebeuren dat er één of meer adertjes knappen. Dat veroorzaakt dan een neusbloeding. Overigens niks ernstigs. Als je de neus dan 10 minuten dichtknijpt gaat het bloeden wel over. Je hebt er ook speciale zalf voor om de adertjes in de neus minder kwetsbaar te maken.

Als de stoelgang moeilijk gaat moet je flink krachtzetten. Daardoor kan het zijn, dat er bloedvaatjes in de neus knappen, waardoor de bloedneus ontstaat.

Door hard te persen kan de druk in de bloedvaten en bloedvaatjes hoog oplopen, waardoor deze kunnen barsten met de bloedneus tot gevolg. Toch is het verstandig, bij herhaling van deze klachten, eens naar de huisarts te gaan. Er kan (hoeft dus niet) namelijk een een verhoogde bloeddruk of (beginnende) stoornis in het bloed achter zitten.

sowieso heeft iemand dan een gervoelige neus. als daar dan een grote druk op komt te staan door het persen bij poepen kan je een bloedneus krijgen.

Als je flink moet persen bij de stoelgang komt er zo-wie-zo veel druk in je hoofd. Mensen (met al slechte bloedvaten in het hoofd) krijgen op de wc ook vaak een hersenbloeding vanwege de kracht/druk bij het persen. Als je dus flink moet persen is het dus raadzaam om dit te doen met je mond open, zodat je de druk dan niet in je hoofd hebt. En wat dacht je van meer vezels, fruit eten en veel water drinken. Maakt de ontlasting zachter en dan hoef je niet meer hard te persen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100