Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan het kwaad dat je al weken niet naar het toilet kan?

mijn schoondochter kan nooit naar het toilet bij andere alleen als ze thuis is, in haar eigen omgeving.
ze eet niet veel maar het zal er toch eens uit moeten.
ze is nu twee en halve week hier en ik heb haar al wat gekookte pruimen gegeven maar het lukt niet,
kan het kwaad? ze gaat volgende week woensdag terug naar nederland,
iemand ervaring wat ik haar kan geven..
want ze heeft wel darmklachten

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is niet goed voor je gezondheid. Hoe langer je schoondochter niet poept, des te moeilijker wordt het. Ik denk dat ze na tweeënhalve week rectale laxeermiddelen nodig heeft. Ik zou een klein klismaatje, natriumsulfaat of iets dergelijks, bij de apotheek voor haar halen. De tip om haar daarbij een poosje het rijk alleen in huis te geven vind ik een goeie.

Ze eet gewoon veels te weinig vezels! Ze is dus erg ongezond bezig. Toegevoegd na 22 minuten: Je kunt haar Molkosan (bijvoorbeeld van het merk Vogel) geven, ter ondersteuning van haar darmen.

Dat ze darmklachten heeft vind ik niet gek. Als je niet poept wordt de ontlasting in de darm steeds harder en wordt het ook steeds moeilijker om het eruit te krijgen, spullen eten die laxeren geven dan alleen maar meer problemen omdat de ontlasting boven de prop in de darmen er langs kan gaan lekken. Als ze thuis niet gelijk kan poepen, kan ze maar beter een afspraak met de huisarts maken, er zijn wel middelen die verharde ontlasting zachter kunnen maken zodat het makkelijker naar buiten te krijgen is. En misschien moet ze toch eens proberen er iets op te verzinnen zodat dit niet weer gebeurt, om te zorgen dat ze bij anderen naar de plee durft.

Ik zal samen met je schoondochter naar de huisarts gaan.

Uit eigen ervaring: Sinaasappelsap en voldoende beweging (minstens 'n uur per dag). Dus ga fietsen, bergwandelen, zwemmen... Op nuchtere maag een glas warm water drinken helpt de zaak ook nog wel eens op gang. Of op de WC gaan zitten met je ogen dicht en je dan heel hard voorstellen dat je thuis op je eigen WC zit.

Dat heb ik ook als ik naar buitenland ga. Ten eerste is het vaak een lange zit voor je er ben, en ander eten. Gedroogde pruimen werken bij mij, en wat ook goed is, is een lange wandeling, dan komt de boel op gang. Het kan kwaad in die zin, dat hoe langer het duurt , hoe moeilijker het wordt. Als noodgreep een laxeermiddel na 2,5 week is zeker te overwegen.

Je hebt pilletjes die bij de apotheek vrij verkrijgbaar zijn, Dulcolax. Deze werken heel goed. Ook clysma's werken heel goed. De laatste werken al binnen een paar minuten, de pilletjes duren ongeveer 5 tot 8 uur. Ik zou echt iets voor haar halen, want dit is niet goed voor haar. Zelf heb ik dit ook gehad, maar dan nog veel langer. Mijn darm heeft toen zelf een soort extra "voorraadkamer ' aangelegd, zo groot als een vuist. Daarnaast is mijn buik erg uitgerekt, en niet meer teruggerekt. Dit was 4 jaar geleden, en ik heb er nog steeds spijt van dat er niet eerder accuraat gehandeld is.

Maak thee van sennablad, te koop bij reformzaken. En gebruik af en toe wat lijnzaad door de gerechten. Het is niet goed om opstopping te hebben en kan behoorlijk pijn doen!

Een minilaxje doet wonderen. De apotheek heeft ze op de plank liggen. Rectaal inbrengen en 5 minuten later is het probleem opgelost.

Zo lang niet naar toilet gaan is echt ongezond. Is dus zaak, dat ze zo snel mogelijk die afvalstoffen, die zich nu in haar darmen hebben opgehoopt, loost. Zou best kunnen dat ze het ongemakkelijk vindt, om bij u naar het toilet te gaan. Misschien is ze wel bang dat iemand haar hoort of ruikt. Hebben volgens mij wel veel meer mensen last van. Geef haar eens de kans, om een paar uur alleen in uw huis te zijn, terwijl u met de rest van de club er lekker op uit trekt ( wandelen, winkelen etc). Zij kan op haar gemak lekker ontspannen, lekker in bad, en daarna met een goed boek naar de toilet. Als het idee dat anderen haar niet meer kunnen horen, valt vast de druk voor een deel weg en voelt het een beetje als thuis. Stel het idee trouwens wel discreet aan haar voor. Niet iedereen van de groep hoeft te weten, dat zij thuisblijft om te poepen. Dat geeft weer verkeerde druk.

Laat haar een uurtje of twee alleen, dan gaat het vanzelf, en vooral niet te veel over hebben.. ik zelf en mijn dochter hebben er ook altijd last van....lastig maar je leert ermee leven ;)

Koop bij de apotheek, via de huisarts want dan krijg je het vergoedt, zakjes Movicol. Beginnen met ;smorgens 1 akje na het ontbijt. Begin nu met 3 zakjes, verdeeld over de dag. Wat ook goed helpt, is sennepeulenthee. Kopen bij een drogist (Eur 1.50 per zak). Een kop sterke thee van zetten en dan 'snachts (als je wakker wordt om te plassen) opdrinken, smaakt vies, werkt ongeremd, maar je raakt de volgende morgen wel alles kwijt. Zorg dat je op een plek bent, waar vrij bent om te poepen als een reiger. Met een zak doe je een lange tijd.

Zachte heelmeesters........................ De beste remedie is u er niet mee bemoeien. Gewoon laten escaleren. Het is dan de hoogste tijd om zich daarna volwassener op te stellen mbt deze materie. Een psycholoog is de aangewezen persoon om de problematiek op te lossen. Natuurlijk kunnen wij met alle mogelijke middelen tot een oplossing komen, maar als het bijna versteend is dan moet zij daarmee naar de huisarts. (en uw huisarts is niet die van haar) Bedenk dat er steeds meer volume bij komt ook al eet men niet. Als uw schoondochter ,,het,, tussen haar oren kwijt is, dan volgt de rest ook. Dan is ze gelijk door de pokken en de mazelen heen.

Ik vermoed een psychologische oorzaak, vooral als ze thuis wel kan gaan. En als jij zit te luisteren of ze al gaat... dan wordt het alleen maar erger... Misschien is dat het probleem? akoestische vrijheid? zet de radio eens een uurtje hard.... of ga even het huis uit een uurtje zodat ze alleen is? wie weet lukt het dan wel. En dan hoef jij dat niet te weten... tot ze het zelf zegt :-))

Als vezels helpen, dan kunnen vezelhoudende vruchtensappen ook helpen. Je hoeft er niet voor naar een speciale winkel, maar je kunt er ook mee naar een gewone levensmiddelenwinkel.

pak laxeermiddel

misschien heeft ze smetvrees

Op zich is dit een bekent probleem. Hoeveel mensen hebben niet het idee dat wanneer ze voor de eerste keer naar het toilet te zijn geweest in de vakantie dan pas de vakantie kan gaan beginnen. Zorg voor goede voeding, veel beweging en veel drinken. roosvicee lacto, pruimen o.i.d. Lukt het dan nog niet dan heeft de apotheek wel iets laxerends in het schap staan.

Uit eigen ervaring weet ik dat uw schoondochter het nu niet erg makkelijk heeft. Hoogstwaarschijnlijk heeft ze geregeld last van kramp...?? Het enige dat voor mij werkt is een kleine dosis laxeermiddel, maar dit heb ik op recept gekregen (aangezien ik maar 2x per week kon poepen) Of het echt schadelijk is voor het lichaam weet ik eigenlijk niet. Ontlasting heeft natuurlijk wel als functie om de niet gebruikte voedingsstoffen uit te scheiden van het lichaam.

Ik herken dat probleem had ik vroeger ook last van ik heb toen 10 dagen niet gepoept, maar ik had er geen last van of iets bij mij kwam het de 11de dag er gewoon vanzelf uit heb er niks aan gedaan toen moest ik wel had ik geen keus meer, maar is ander verhaal als ze er last van heeft mischien dan toch laxeermiddel of iets proberen of langs de dokter, succes

Als ze last heeft van haar darmen moet je haar vooral geen laxeermiddelen geven!!! Dat is echt superslecht en ze zal alleen maar meer last krijgen hiervan. Ik neem elke dag een zakje Metamucil, gewoon verkrijgbaar bij Apotheek. Heeft ze PDS? Dat zou verklaren waarom ze niet kan. Wat soms bij mij helpt is zachtjes rondjes over de buik wrijven. Het moet er toch een keer uit. Het lijkt mij dat ze er verschrikkelijk veel last van heeft.

Ja indd te weinig vezels eten. ik zou de huisarts bellen, om een klysma vragen.. En meer bewegen helpt ook.

Arme meid.. Dit is een afschuwelijke kwaal : veroorzaakt door de psyche (weerstand om zich in een vreemde omgeving te ontlasten) met akelige fysieke gevolgen. Veel mensen die hier last van hebben, grijpen naar extra fruit (appels, perziken, druiven enz) om schot in de zaak te krijgen en het gevolg is meestal: enorme gasontwikkeling, pijn, steken en een keiharde buik. Ontlasting komt er niet, of na heel veel gezwoeg iets waar een muis nog niet trots op zou zijn.. Wat eventueel helpend ( na zo'n lange tijd) kan zijn is: Veel bewegen ( zwemmen, fietsen, lopen ) Even geen witbrood of koemelk en zeker geen bananen maar plakjes ontbijtkoek bij de koffie of een flinke hoeveelheid (eventueel gedroogde) dadels. ( beste laxeermiddel wat ik ken en werkt ietwat ' verwekend' t.a.v. de darm-massa. Al zal dit na zoveel tijd niet alles meer bereiken! Dat wat het eerste komt , is in zo'n geval vrijwel altijd een soort bevalling. Ook salie wil nog wel eens ' gang' in de zaak brengen , zonder een onverdraaglijke gasvorming mee te brengen. (Niet geb ruiken bij zwangerschap) En natuurlijk is er ook altijd nog wonderolie .. je weet maar nooit! Overigens kan het even helemaal alleen, ongestoord en ongehoord in huis zijn ook wonderen doen. Het handigst is dan vooraf een lekker warm bad te nemen (ontspannen!) kopje koffie met beboterde ontbijtkoek mee + een ontspannend boek. Misschien nog wat geurige kruiden in het water. Ach..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100