Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan je doof worden als je water in je oor krijgt?

Ik heb water in mijn oor gekregen en het doet behoorlijk pijn. Inmiddels heb ik alles geprobeerd, maar het water in mijn oor gaat er niet meer uit. Dit is heus niet de eerste keer dat ik water in mijn oor heb, toch maak ik me deze keer flink zorgen; ik blijf een raar geluid horen. Kan dit zodanig escaleren dat je er doof van wordt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt het beste even naar de huisarts gaan. Water in je oor zal niet direct leiden tot doofheid. Je kan wel een korte tijd last hebben van gehoorvermindering of doofheid. Het water verdwijnt meestal binnen een paar minuten vanzelf uit je oor, en dan zal de doofheid ook weggaan en zullen er ook geen verdere complicaties optreden. Maar in sommige gevallen gaat het water niet vanzelf weg uit je oor en blijft het te lang zitten. Dan krijg je er last van en moet je zelf proberen om het water uit je oor te verwijderen. Maar ik begrijp uit je vraag, dat je al van alles hebt geprobeerd en dat niets heeft geholpen. Als het water langer dan een dag in je oor blijft zitten is het verstandig om naar je huisarts te gaan. Er kan namelijk een ontsteking in het uitwendig gehoorkanaal, een gehoorgangontsteking of zwemmersoor genoemd, ontstaan en als dat niet wordt behandeld kan dat tot verdere problemen leiden.

Bronnen:
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aando...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100