Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

bobbeltje onder mijn oksel ter grootte van een knikker, wat kan dat zijn?

hallo, ik ben roos eb k ben 22 jaar oud. Ik heb een vraagje ! ik heb sinds deze week heb ik een bobbeltje onder mijn oksel. ik dacht dat ik eerst een wondje had gemaakt en dat ik daar de pijn van had. maar dat was het niet. ik lag gister in bed en had zo'n pijn.. ik voelde in keer ene bobbeltje onder mijn oksel. het is groot als een knikker. je kan het echt oppakken. het is binnenhuids. het is niet zichtbaar van uit de buitenkant. ik ging er vandaag weer naar kijken en kwam een beetje vocht uit. maar dat was het ook de bobbel zit er nog en doet nog steeds veel pijn. weet iemand wat dit kan zijn ? als het te lang aanhoud ga ik wel even langs de huidarts

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit kunnen heel veel mogelijkheden zijn. - Een ontstoken talgklier (zie hier: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/59215-talgkliercyste-knobbelknobbeltje-oksel-rug-schouder-nek.html) - een onstoken lymfeklier (zie hier + verschillende oorzaken hiervan: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/178633-opgezette-klieren-in-oksel-symptomen-oorzaak-behandeling.html#oorzaak-van-opgezette-klieren-in-de-oksel) - Het kan ook een uitzaaiing zijn van een gezwel (zie hier: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/183559-gezwollen-oksels-oorzaken-en-behandeling-van-okselzwelling.html#kanker) Bij de laatste link staan ook nog een aantal andere oorzaken voor okselzwellingen (dus niet alleen bobbeltjes). Het voornaamste advies is wel, laat dit door een arts nakijken. De huisarts is daarbij de eerste lijn. Die kan je doorverwijzen mits dit nodig is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100