Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is er een relatie tussen blaren en andere gezondheidsklachten (migraine)?

Ik heb gisterenmiddag mijn voeren helemaal stuk gelopen en heb nu enorme open blaren op mijn hielen. Aangezien ik geen spullen had om dit te ontsmetten etc. is dit niet gebeurd. Nu heb ik sinds gisteravond migraine (nog nooit gehad) dit gaat niet tot nauwelijks weg met pijnstiller en ook lichte koorts. Kan dit zijn door een of andere infectie in mijn blaren of is dit gewoon toeval?
Ik wil in deze moeilijke tijd voor de zorg niet naar de huisarts voor niets.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je blaren open zijn kunnen ze ontstoken zijn. Je voeten zijn dan warm en wat dikker. Daarvan kun je koorts / verhoging krijgen en een wat grieperig gevoel. Verzorg je voeten (en de rest van jezelf) goed. Doe het rustig aan, neem een voetenbadje met warm water en wat soda erin (dat ontsmet), leg je voeten wat hoger dan dat je zit. Dan zou het zo over moeten zijn. Mocht je diabetes hebben: wees dan extra voorzichtig met ontstekingen aan je voeten! (En je kunt natuurlijk altijd je huisarts bellen, of je vraag via de chat / mail voorleggen. Maar eigenlijk denk ik dat je je morgenochtend al flink beter voelt.)

Ik denk dat het op langer termijn wel mogelijk is hier ziek van te worden, maar niet zo snel denk ik. Het kan wel zijn dat deze migraine een reactie op je lichaam is, bij het proces om de blaren te herstellen. Als je hier langer last van hebt, zou ik even naar de huisarts gaan. Wat betreft de migraine; bij mij helpt een warm/koud, net wat fijn voelt, washandje op je voorhoofd te leggen. En lekker even uitrusten. Beterschap!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100