Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan het ook zinvol zijn om je neus te spoelen zonder zout?

Zonder zout maar met alleen warm water?

Ik heb namelijk niet de juiste zout in huis.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik ken meerdere mensen die regelmatig warm water opsnuiven om hun neus te spoelen. Hoeft dus niet met zout. Als jij aangeeft niet het juiste zout te hebben. Gewoon keukenzout (met of zonder jodium, tafelzout of wat voor zout dan ook; het is allemaal natriumchloride en ik denk, dat iedereen dat in huis heeft.

Bronnen:
https://kno.mumc.nl/neusspoelen-met-zout-water

Zelf spoel ik mijn holtes geregeld met NasoFree (dochter ook). Dit is een neusdouche. Gebruik nooit alleen water. Dit kan juist pijnlijk zijn en gaan irriteren. Indien je geen zout in huis hebt, speciaal ontwikkeld voor deze spoelingen (ik gebruik altijd die met xylitol), gebruik dan gewoon huis-, tuin- en keukenzout. Zelfs zuiveringszout (baking soda) is geschikt. Succes

Toegevoegd op 11 januari 2020 21:05: bron
Bronnen:
https://kno.mumc.nl/neusspoelen-met-zout-water

Neus spoelen zonder zout is niet goed, je moet altijd spoelen met isotone zoutoplossing, dit heeft dezelfde zoutwater verhouding als in je lichaam aanwezig. Wij gebruiken thuis de Rhino Horn, op advies van de dokter. Zit een handig lepeltje bij zodat je zelf met keukenzout zonder jodium de zoutoplossing kan maken.

Toegevoegd op 13 januari 2020 08:49: afbeelding
Bronnen:
https://rhinohorn.nl/veelgestelde-vragen/h...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100