Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik slaap goed, maar krijg steeds grotere wallen onder mijn ogen. Hoe kan dit?

Ondanks ik uitzonderlijk goed slaap, 7-8 uur per nacht zonder wakker te worden of liggen merk ik dat mijn wallen onder de ogen steeds groter worden. Ik heb wel veel stress, maar weet al dat wallen niet direct door stress ontstaan, maar door een slaaptekort dat ik niet heb. Ik leef verder ook gezond en voel me ook zo. Toch maak ik mij hier zorgen om en vraag me af waar dit vandaan kan komen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn andere mogelijke fysiologische oorzaken: De wallen ontstaan door een vetophoping onder de ogen. Vaak is dit erfelijk, waardoor de huid onder de ogen wegzakt. Op zich valt hier weinig aan te doen De meest voorkomende oorzaken van wallen zijn externe factoren zoals roken, stress of slecht werkende nieren. De nieren verwerken toxische stoffen en afvalstoffen in het lichaam. Werken ze niet meer goed, dan hopen die stoffen zich op, onder andere in de huid onder de ogen. Andere mogelijke oorzaken die ik vond: een schildklieraandoening, infectie of een allergie. Vanzelfsprekend kun je hiervoor het beste een huisarts raadplegen.

Toegevoegd op 07 januari 2020 13:00: bron
Bronnen:
https://ruudmeulenberg.nl/vermoeidheid/wal...
https://www.mayoclinic.org/diseases-condit...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100