Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb elke dag heel veel kramp in mijn benen? Heeft iemand een tip? Of weet iemand wat het is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn veel oorzaken die kramp kunnen veroorzaken: Zwangerschap Veel vrouwen ervaren kramp in de kuiten en benen tijdens hun zwangerschap. Er is niet één duidelijke oorzaak hiervoor aan te geven, maar vaak is het een combinatie van: gewichtstoename, tekort aan mineralen en zouten en een verstoorde doorbloeding. Nierschade Kramp in de benen kan ook ontstaan als gevolg van nierschade. Door de nierschade blijven er meer afvalstoffen achter in het lichaam. Een ander gevolg van nierschade is dat er een tekort aan zouten in het lichaam kan ontstaan en een te veel aan kalium. Beide kunnen krampen veroorzaken. Diabetes Mensen met diabetes type 1 kunnen ook last hebben van krampen in de benen, tenen en soms ook armen. Je kan dan perifere neuropathie ontwikkelen, zenuwbeschadiging in de vingers en tenen. Perifere neuropathie kan pijn en krampen veroorzaken. Geneesmiddelen Ook bepaalde geneesmiddelen kunnen kramp veroorzaken. Denk hierbij aan plaspillen, statines en geneesmiddelen die gebruikt worden bij de behandeling van oedeem, hartfalen, levercirrose of nierfalen. Uitdroging Naast overbelasting is waarschijnlijk een verstoorde vochthuishouding de meest voorkomende oorzaak van kramp. Een tekort aan vocht en natrium kan leiden tot het onwillekeurig samentrekken van je spieren. Voldoende drinken is voor veel zaken goed, maar dus ook wanneer je last hebt van kramp. Rusteloze benen syndroom Het rusteloze benen syndroom, ook wel het restless legs syndrome genoemd, is een neurologische bewegingsstoornis. Hierbij is er sprake van een niet tegen te houden neiging om je benen te bewegen, wanneer je in rust bent. Het kenmerkt zich door een vervelend, jeukend, branderig of krampend gevoel in de benen en tenen. Kaliumtekort De eerste tekenen van een tekort aan kalium zijn spierpijn, krampen en spierzwakte. Kalium is onder andere gunstig voor de bloeddruk, het hartritme en een goede spierfunctie. Een tekort kan ontstaan door overmatig zweten of verlies van kalium in de darmen of urine als gevolg van het gebruik van insuline, corticosteroïden, maagzuurremmers en plastabletten. DUS TOCH EEN REDEN OM NAAR DE HUISARTS TE GAAN.

Bronnen:
https://www.bewegenzonderpijn.com/kramp/

Magnesium Het proberen waard is iedere dag een pil voor het slapen gaan: Magnesium Nacht. Jarenlange kramp in benen, kuiten kwam tot rust na het consequent innemen van voornoemde pillen. Magnesium en vitaminen worden 's nachts afgegeven en spelen o.a. een rol voor het behoud van soepele spieren. Ze zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten. Te koop bij o.a. de drogist zoals Het Kruidvat - zowel fysieke winkel als webshop. Geen last meer van kuit-kramp sinds ik deze slik. Vraag naar eigen merk, scheelt in prijs. Succes hoor, Jasmijnduig!

Toegevoegd op 08 september 2019 23:01: afbeelding

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100