Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Pijn bij mijn duim naar mijn elleboog toe, hoe kan dit?

Hallo, ik werkte vandaag in de productie, de hele dag heb ik flessen staan inpakken.
Toen ik thuis was merkte ik een pijn bij mijn linker duim 4 uur lang ongeveer, daarna sloeg het over naar mijn pools voor 2 uur lang, en toen naar mijn onderarm/elleboog tot aan mijn bicep.
Ik was wel benieuwd hoe dit komt en wat het is? Ik heb het nog nooit eerder meegemaakt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoi hoi Het kan zijn dat je je spieren op een andere manier dan normaal belast hebt of dat je je spieren meer gebruikt hebt. Toen je eenmaal thuis was en je spieren tot rust kwamen konden ze een reactie geven op deze inspanning. Nogmaals dit kan zo zijn maar hoeft niet! Als je het niet vertrouwt kan je altijd de huisarts even bellen!

Als je vandaag voor het eerst in de productie gewerkt hebt betekent dit dat je de hele dag dezelfde bewegingen gemaakt hebt. Bewegingen die voor jouw lichaam onbekend en veel te lang doorgingen, daarom voel je dus pijn. Door overbelasting van bepaalde spieren kun je last krijgen van verschillende spieren. Meerdere mogelijkheden zijn er die de huisarts eerst gaat bekijken. Een peesontsteking zou kunnen, maar ook het carpale tunnelsyndroom is mogelijk. Bron: In dit artikel behandelen we de veelvoorkomende klachten rondom de pols en elleboog: Carpaal tunnel syndroom (pols) Tennis elleboog (epicondylitis lateralis) en Golfers elleboog (epicondylitis medialis) Klimmerselleboog Biceps/Triceps tendinopathie N.B. @gast103073: staar je er niet blind op, bel de huisarts en laat je onderzoeken.

Bronnen:
https://nkbv.nl/kenniscentrum/pols-onderar...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100