Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe krijg ik iets uit mn oog?

Ik heb onder watwr knipperen water erin spuiten wattenstaafjes wrijven allemaal al geprobeerd maar ik krijg het er niet uit

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat zit er precies in je oog? Bij een vuiltje is lauw water vaak voldoende. Ook kan het soms helpen om de wimpers van het bovenste ooglid tussen duim en wijsvinger te nemen en het bovenste ooglid even over het onderste ooglid heen te halen. Mocht je minder goed kunnen zien met het oog? Of wilt het vuiltje er niet uit? Dan zou ik contact opnemen met je huisarts! (Ook als het na 24 uur nog niet weg is!)

Bronnen:
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diver...

Wrijf niet in uw oog. Probeer voorzichtig het vuiltje of de splinter te verwijderen met een nat wattenstaafje of de punt van een zakdoek. Lukt dat niet? Probeer het vuiltje of de splinter met water uit uw oog te spoelen. Houd uw hoofd onder de kraan en kijk in de straal, hoe moeilijk het ook is. Probeer met uw duim en wijsvinger het oog open te houden tijdens het spoelen. Gebruik lauw water. Lukt dat ook niet? Neem dan contact op met de huisarts. Probeer niet zelf op een andere manier een vuiltje of splinter te verwijderen, bijvoorbeeld met een pincet. U kunt daarmee uw oog beschadigen.

Bronnen:
https://www.thuisarts.nl/vuiltje-of-splint...

Als je alles al geprobeerd hebt, kan het zijn dat dat vuiltje er al lang uit is, maar dat jouw oog geirriteerd of beschadigd is door die wattenstaafjes. Dan lijkt het of er iets in je oog zit, maar dat zit er dan al lang niet meer. Als het zeer blijft doen, even naar de huisarts, maar nu in ieder geval niet wrijven of met allerlei dingen in je oog gaan zitten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100