Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

zit er in knoflook een zuur wat je huid zou kunnen aantasten?

heb namelijk vaak last van huidbeschadiging nadat ik daarvoor iets met knoflook heb gemaakt..

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
5.6K
Ritsuka
8 jaar geleden
kun je makkelijk testen door handschoenen te dragen tijdens het snijden van knoflook.
Het is de laatste tijd ook kouder geweest, dus je handen zijn mogelijk al wat droger, dan krijg je ook sneller beschadigingen.
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
goed idee,zal het volgende keer zeker proberen!

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Knoflook wordt juist aanbevolen om op de huid te smeren als zich daar een infectie bevindt. Het heeft een sterk ontsmettende en wondhelende werking. Een huid met bijvoorbeeld psoriasis, wratten, eczeem of acné herstelt daardoor beter.

Maar uit medische literatuur blijkt wel dat langdurige applicatie van knoflooktenen (meer dan acht uur) chemische brandwonden kan veroorzaken. Dus als je langdurig in de keuken bezig bent geweest en veel knoflook op je hand hebt gekregen zou dat best de huid van jouw hand kunnen hebben beschadigd.

Sommige mensen krijgen als allergische reactie last van hun huid nadat ze in contact zijn gekomen met knoflook. Dat kan wellicht bij jou ook de oorzaak zijn.
(Lees meer...)
Amadea
8 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding