Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Nagel beetje losgekomen van vel, wat nu?

Ik ben vrijdag met mijn (lange gelnagel) blijven haken en nu is er vooraan een deeltje van de nagel losgekomen van het vel, heeft wat gebloed en deed enorm veel pijn... wat doe ik nu best?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ga er maar vanuit dat de hele nagel verloren zal gaan, want het losgekomen stukje groeit niet meer vast. Daarom kan je het beste 'm zo kort mogelijk afknippen, en er een pleister overheen doen. Want het zal nog een hele tijd pijnlijk blijven, en een pleister voorkomt stoten. Pas wanneer het overgebleven stuk nagel is afgestoten en een nieuwe nagel begonnen is te groeien zul je er geen last meer van hebben.

Als je nagel een klein beetje los is gekomen kan dat inderdaad erg pijnlijk zijn, maar meestal duurt dat niet lang. Het helpt als je de nagel kort afknipt. Dan stoot je minder snel tegen je nagel. Een pleister kan ook helpen om de nagel op zijn plek te houden en het voorkomt dat je er tegen aan stoot. Het stukje huid dat los is gekomen van je nagel geneest snel als je het droog en schoon houdt. Je nagel groeit verder en zal er na korte tijd weer als voorheen uitzien.