Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mijn schoenen zijn aan de achterkant bij mijn hiel wat te groot waardoor ik omhoog schuif met mijn voet.Wat kan ik hier tegen doen?

Echter, door een zooltje gaat mijn schoen te krap zitten bij mijn tenen. Wat kan ik hier tegen doen/ wat zijn de oplossingen hiervoor?

Toegevoegd na 16 minuten:
Klein extra detail: de rand van de schoen is vooral ook erg hard. Deze veroorzaakt blaren.Iemand tips hiervoor? Iets van tape er over plakken of niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoe vreemd het ook klinkt het antwoord is toch een zooltje, maar dan een halve. Een goede schoenmaker of de betere schoenenwinkel hebben deze.

De schoenmaker heeft plakstrips voor in het heilstuk (contrefort) waardoor je hiel niet meer naar boven schuift. Het verzachten van het heilstuk doe je door het in te spuiten met spiritus en meteen te dragen, of een natte oogpad op de plaats van de klemmende rand te leggen terwijl je de schoen draagt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100