Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe komt het dat ik zo'n zwakke maag heb sinds mijn voedselvergiftiging?

Eten. Het maakte niet uit wat. Alles ging er in. Tot dat ik een half jaar geleden ewn voedselvergiftiging kreeg. Sindsdien lijkt bijna alles mijn maag overstuur te maken. Veel misselijk, vaak diarree en dit kan bij zowel een volledige maaltijd gebeuren als een kleine snack.

Hoe komt het en wat kan ik er aan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het zou kunnen dat maagvlies nog aangetast is, of dun is. Als dit nog niet herstelt is kan de maag zwak blijven. Wat ook kan: - tijden van stress - roken (Nicotine maakt de sluitspier zwakker en veroorzaakt irritatie van het maagslijmvlies.) - snel eten en slecht kauwen Ik zou deze site is lezen, wellicht helpt het.

Bronnen:
http://www.avogel.nl/Indicaties/Maag-maagk...

Ik ben geen deskundige, maar ik heb meermalen gehoord dat je maag en darmflora is vergaan ( deels) door de medicatie of door de ziektekiemen die je nu overwonnen hebt. Dat moet zich weer opnieuw vermenigvuldigen. En dat kan wel een half jaar kosten dacht ik. Je huisarts kan je wel aan een voedingsspecialist helpen, die helpt je bij het versterken van die darmcultuur. Succes!

Je zou eventueel een ontsteking of chronische irritatie van je maagslijmvlies kunnen hebben, ik zou zeker naar de huisarts gaan met dit probleem. Ondertussen zou je (a) scherpe kruiden, vet eten en zout eten kunnen vermijden (vooral alles dat is gefrituurd, inclusief chips) (b) zeer matig alcohol drinken of liever nog helemaal niet; liefst geen koffie, slappe thee met melk is beter, en drink het vooral niet heet. (c) veel water (kraanwater of mineraalwater) drinken, dat verdunt je maagzuur wat. maagzuurremmers zou ik (zonder doktersadvies) niet gaan gebruiken, als reactie daarop kan de maag meer zuur gaan vormen. Over het drinken van mineraalwater met bubbeltjes zijn de meningen verdeeld; ik had ooit maagklachten en ben er o.m. door spuitwater weer af gekomen. Maar sommigen raden het af. (d) je zou eens kunnen testen hoe jouw maag reageert op zure melkproducten als karnemelk en yoghurt (zonder suiker). Wellicht kun je ook fruit goed verdragen. (e) eet kleine beetjes, verdeeld over de dag (f) als dat lukt, stress en roken vermijden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100