Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik heb al een poosje pijn in mijn rechteronderbeen, van mijn tenen totaan mijn knieschijf. waar komt dit vandaan?

Ik heb vorig jaar drie maanden lang pijn in mijn rechtervoet gehad, maar dat bijna volledig hersteld. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat dat er iets mee te maken heeft, maar waar komt het dan vandaan? Graag help!

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het been ook dik is, zou je trombose kunnen hebben. Dat het verstoppen van bloedvaten door een bloedprop (trombus). Dat kan erg gevaarlijk zijn, omdat losschietende bloedproppen in je hart of hersenen veel schade kunnen veroorzaken. Toegevoegd na 44 seconden: Hiermee moet je zo snel mogelijk naar de dokter.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Trombose

Een uitsluitend pijnlijk been kan meerdere oorzaken hebben zoals overbelasting, al dan niet steriele ontsteking van het beenvlies, reuma, etc. Is het been ook dik, m.n. rond de enkels en scheenbeen dat kan het ook (veneus) oedeem zijn. Is je been dik, en ziet de huid rood, glanzend en perkamentachtig, dan kan het ook op trombose duiden. Ik kan je been niet zien dus even bij de huisarts laten onderzoeken en zo nodig stuurt hij/zij je door naar een specialist.

Bronnen:
beroepshalve

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100