Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan je kringspier (anus) herstellen bij beschadigen?

Je kan incontinent worden als je kringspier niet meer goed werkt of beschadigd is.. Ik vroeg me af als hij een beetje beschadigd is of je heb er last van (pijn) herstelt de kringspier zich op tenduur of blijft hij dan beschadigd?

Dus de vraag is eigenlijk in het kort: Kan de kringspier (van de anus) zichzelf weer herstellen?

Toegevoegd na 3 minuten:
Bij het afvegen van de bips doe ik ook een beetje intern schoonmaakwerk anders jeuk het als een malle maar ik ben bang dat ik daardoor misschien wel schade kan maken die niet meer terug te draaien is vandaar de vraag..

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, net zoals veel van je lichaam zal ook je kringspier zich "repareren" er zijn maar weinig lichaamsonderdelen die dat niet kunnen bijv. de trommelvlies

Door het schoonmaken van uw anus richt u geen schade aan, dus daar hoeft u niet bang voor te zijn. De jeuk die u voelt kan het gevolg zijn van inwendige aambeien. Wanneer deze in contact komen met de ontlasting geeft dit meestal jeukklachten en soms pijn. Inwendige aambeien zijn moeilijk te zien of te voelen, maar uw klachten wijzen erop dat u ze heeft. U kunt ze behandelen met zetpillen tegen aambeien, zoals http://www.leef.nl/zelfzorg/aambeien/epianal-zetpil.html, http://www.leef.nl/zelfzorg/aambeien/theranal-aambeien-uad-12zp.html of http://www.leef.nl/zelfzorg/aambeien/sperti-uadat-12zp.html Gebruik bij voorkeur geen aambeienzalf. Daarmee bereikt u de inwendige aambeien niet goed. Het schoonmaken van uw anus met een wc-papiertje helpt ook niet goed tegen de jeuk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100