Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat zijn dit voor plekjes op me mijn been?

Het begon als een klein plekje maar het word steeds groter. Nu begint het ook te jeuken. Ben al bij de dokter geweest maar die zegt dat het droogheid is. Dus moest smeren met zalfje. Maar nu nog steeds niet weg en dus word het steeds groter en dus nu ook jeuk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit ziet er uit als een schimmeltje, ringworm. Inderdaad vervelend maar niet ernstig. Je kan terug naar de huisarts, maar je kan ook 2 maal daags een beetje antischimmelzalf er op smeren. Dit is gewoon bij de drogist te krijgen. Gaat het dan nog niet weg na zeg een week, ga dan alsnog naar je huisarts terug.

Ik heb ongeveer hetzelfde gehad bij was het omdat ik niet telang bij zand mach zijn alleen was het bij mij ook over mijn helehuid na een week. Dus ik zou kijk of er iets is wat je normaal niet eet of doet of in de buurt van komt ;)

Dit komt me bekend voor, deze ringvormige plek en doet denken aan ringworm. Een uitslag die trouwens niets met een worm te maken heeft hoor! Heb je huisdieren of contact met dieren? Ringworm is overigens niet gevaarlijk, wel erg vervelend. Maar als ik dit goed gezien heb, ben je er met de juiste creme zo van af. Nog maar een keer naar de huisarts dan...Het kan idd zo zijn dat het in eerste instantie niet herkenbaar was als ringworm, het begint als een droog plekje. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100