Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

door wat kan pijn (bij stress) in de monnikskapspier ontstaan?

Ik heb vrij vaak pijn op heel specifieke plaatsen, waaronder ook de monnikskapspier. De pijn is er constant, maar verergert als ik me druk maak in iets. Het kan mogelijk dus te maken hebben met stress, maar waarom voel ik dan uitgerekend pijn op die plaats? Kan het mogelijk te maken hebben met andere factoren, die die plaats gevoelig maken voor pijn bij stress?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer je al, ergens in je lichaam, een sluimerend kwaaltje hebt, komt dit bij stress gemakkelijker bovendrijven. Alleen het aangedane deel in je lichaam (laten) behandelen is niet voldoende. Probeer erachter te komen wanneer de pijn begon en waardoor het veroorzaakt zou kunnen zijn. Het kan helpen te leren je te ontspannen. Lichamelijke ontspanning kan er voor zorgen dat je geestelijk ook kan bijkomen. Bespreek het eens met je huisarts. Of denk erover een (ergo) therapie te gaan volgen. Bijv.: Cesar- of Mensendieck therapie. Beterschap!

Het kan een vorm van RSI zijn. Als jij een bepaalde schouderbeweging vaak maakt, en die onder invloed van stress krampachtig uitvoert, dan kan dat zeker heel pijnlijk zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100