Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan het dat ik vocht vasthoud na stoppen laxeermiddel?

Ik heb een maand ofzo laxeermiddelen genomen , Dulcolax ofzoiets en nu ben ik gestopt sinds 2-3 dagen geleden maar mijn broek begint nu hard te spannen aan mn benen en ik heb een. HEEL dik gezicht , zou dit door die pillen kunnen komen ? Dankjewel voor antwoord

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je stopt met laxeren duurt het even voordat je lichaam de vochtbalans heeft hersteld. Je kunt last krijgen last van opgezwollen handen, voeten, benen en gezicht. De vochtophoping in je lichaam kan een paar dagen tot weken duren. Het is niet ongewoon dat je in deze periode 2-5 kg vocht vasthoudt. Na het stoppen met het gebruik van laxeermiddelen kun je tijdelijk ook problemen hebben met de stoelgang (obstipatie=verstopping). Het eten van meer voedingsvezels helpt dan om de stoelgang weer op gang te brengen. Veel van de lichamelijke klachten herstellen als je weer normaal gaat eten en stopt met bovenstaande middelen. Het kan wel zo zijn dat je na langdurig gebruik van laxeermiddelen klachten houdt aan je darmen en je maag.

Bronnen:
http://www.boulimiadebaas.nl/alles-over-bo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100