Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik kreeg gister zomaar pijn in mijn onder(buik), het is een stekende pijn kunnen jullie uitleggen wat dit precies is?

en wanneer dit over gaat

Weet jij het antwoord?

/2500

•Pijn rechtsonder in je buik komt meestal van je dikke darm of je blinde darm. Bij vrouwen kan pijn in de rechter onderbuik soms ook van de eierstok komen. •Pijn midden-onder in je buik (rond de navel) wijst bij vrouwen meestal op problemen met de blaas of baarmoeder en bij mannen op prostaatklachten. •Pijn linksonder in je buik hangt meestal samen met de dikke darm, maar soms ook met de eileiders of eierstokken. Enkele voorbeelden van oorzaken die pijn in je onderbuik ofwel lage buikpijn kunnen veroorzaken, zijn: Buikgriep (chronische) blaasontsteking. voedselallergie of voedselintolerantie. Een blindedarmontsteking Galstenen of nierstenen Menstruatiepijn nierbekkenontsteking. Het kan natuurlijk ook iets onschuldigs zijn, hoelang het gaat duren en wat het is, moet door een arts uitgezocht worden, langer dan 3 dagen doorlopen met buikpijn, zonder de huisarts te raadplegen is niet verstandig ( tenzij het om menstruatiepijn gaat), vooral niet als de pijn ernstig is.

Bronnen:
www.gezondenzo.net/pijn-onderbuik-oorzaken...

Beste Durka, dit is een vraag die je niet met deze summiere informatie kunt beantwoorden. Er zijn verschillende aandoeningen zoals hierboven ook al beschreven. Als je je grote zorgen maakt meteen naar de huisartsen weekend post en ander morgen. Beterschap en succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100