Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan je rugpijn krijgen van je matras?

Ik heb jaren lang heerlijk geslapen op mijn matras, maar de laatste tijd heb ik veel last van mijn rug en slaap ik slechter. Kan dit komen door het matras zelf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een matras heeft ook een beperkte levensduur. Na verloop van tijd kan een matras gaan doorzakken, waardoor je lighouding verslechtert. Dit kan rugklachten veroorzaken.

Ja, een matras slijt door de jaren heen. Er is geen exact jaartal voor te zeggen, dit hangt onder andere af van de kwaliteit van je matras. 'Zelfs de beste en meest duurzame matras raakt na enkele jaren intensief gebruik versleten. De fut gaat eruit. Veerkracht en draagvermogen worden met de dag minder. Dat geldt overigens niet alleen voor je matras, maar ook voor de matrasdrager. Slapen op een verouderde matras en matrasdrager is slecht voor je welverdiende rust, maar ook voor je rug en ledematen. Je lichaam krijgt niet meer de ondersteuning die het nodig heeft om te herstellen van werk of sport.'

Als je de matras nooit draait dan kun je er zeker problemen mee krijgen ! Een matras gaat ongeveer tot 10 jaar mee . Ik heb op mijn matras cijfers gezet en om de 3 maand draai ik mijn matras . Zet rechtsonder een 1 . Draai de matras horizontaal en zet rechtsonder een 2 . Draai de matras nu de onderkant boven en zet rechtsonder een 3 . En draai de matras nu horizontaal en zet rechtsonder een 4 . Nu wordt jou matras ook mooi gelucht en je gebruikt de matras aan alle kanten en je voorkomt dat de matras op een punt gaat inzakken . En het zelfde kun je ook doen bij het kussen .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100