Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe lang duurt het tot mijn opgezette buik terug normaal is ?

Ik had vanochtend een heel erg opgezette buik, hoe lang duurt het tot dit weer normaal is ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je last hebt van een opgeblazen gevoel, staat de buik van binnenuit onder druk. Dit hoeft niet te betekenen dat je te veel hebt gegeten: een opgezette buik ontstaat ook door gasvorming. In incidentele gevallen wordt een opgezette buik veroorzaakt door een maagaandoening, maar in de regel wijst de kwaal op dunne darm problemen. Een opgezette buik kan ook worden veroorzaakt door besmetting met een darmparasiet of door een overschot aan de gist Candida. Mensen die om deze reden last hebben van een opgezette buik, eten vaak veel suikers en zetmeel. Darmparasieten en candida voeden zich hiermee en nemen zodoende in aantal toe. Ook indigestie, een aandoening waarbij er meer gassen worden geproduceerd dan gebruikelijk is, kan zorgen voor een opgezette buik en een opgeblazen gevoel. Een dieet kan dan de oplossing zijn. Een opgezette buik is slechts zelden een indicatie van iets ernstigs. Zolang je geen andere klachten hebt (bloed bij de ontlasting, gewichtsverlies, bloedarmoede, gebrek aan eetlust, koorts) hoef je met een opgezette buik niet naar de huisarts. Blijven de klachten aanhouden en vermindert het opgeblazen gevoel niet, dan is het beter om een arts te consulteren. Als je erg last hebt van een opgezette buik, kan je geneesmiddelen tegen flatulentie op basis van Simeticon (dimeticon) nemen.

Bronnen:
http://www.opgezette-buik.nl/

Het is onmogelijk te zeggen hoe lang dit duurt omdat het allerlei oorzaken kan hebben. Als het morgen niet over is kun je het beste je huisarts bellen,deze kan je er meer over vertellen en waarschijnlijk langs laten komen voor een onderzoekje. Sterkte en groet vlindertje

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100