Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik en 18 jaar en heb nog steeds last van groeipijn. Meestal op het einde van de dag en dat is nu de hele week al zo! Wat te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het groeipijn is (met andere woorden, de huisarts heeft gezegd dat het groeipijn is): niets. Dat is gewoon afwachten tot het weer overgaat. Waarschijnlijk is het volgende week wel weer minder. Als het geen groeipijn is: ga langs de huisarts als de klachten nog een week aanhouden of erger worden.

Wat wij vroeger als kind groeipijn noemden, was vaak jeugdreuma en verdween meestal, naar mate je ouder werd. Misschien is dat bij jou niet verdwenen, daarom raad ik je aan je huisarts te consulteren.

Groeipijn is inderdaad erg lastig & pijnlijk. Wat goed kan helpen is warmte op de pijnlijke plekken. Bijvoorbeeld een handdoek in de magnetron (3 minuten), een kruik of een warm bad.