Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Oren zitten dicht, tips?

Hallo,

Sinds gister zit mijn rechteroor helemaal dicht. En hoor ik een piep. Ik ben erg verkouden dus waarschijnlijk ligt het daaraan! Weet iemand wat ik er aan kan doen? Want het is heel vervelend!

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Tips: Uitzieken, vitamines eten/slikken, veel drinken, op tijd naar bed.

Eigenlijk valt er bij een verkoudheid niet zoveel aan je dichte oor te doen. Door overtollig slijm zitten de holtes in je hoofd verstopt. Meestal wanneer je verkoudheid minder wordt of over gaat, dan zal je oor vanzelf weer open springen. Je kan je lichaam wel een handje helpen om sneller van je verkoudheid af te komen en dan met name om het slijm aan te pakken. -Neem bijvoorbeeld eens een stoombadje om het slijm los te weken. -Ook kunnen neusdruppels goed helpen.

Bronnen:
http://www.leerwiki.nl/Hulp_bij_dichte_oren

Om je oren weer echt goed open te krijgen, zullen je luchtwegen ook eerst goed open moeten zijn. Hier vind je allerlei prachtige tips, om je neus/bijholtes weer open te krijgen, zodat je weer je oren kunt klaren. Met dichte of verstopte neusholtes gaat dit niet. Hopelijk heb je er wat aan! Voor mij persoonlijk, is het stoombadje nog altijd de beste, met een beetje eucalyptus. http://nl.wikihow.com/van-een-verstopte-neus-afkomen

Stomen, en evt met eucalyptus (rhinocaps of eucalyptusolie) Dit 2-3 keer per dag. Daardoor gaan de holtes in je hoofd open, en ook je oren. Waarschijnlijk zit er vocht achter je trommelvlies waardoor je slechter hoort. Neusspray kan ook werken, maar niet langer dan een week gebruiken!!! (Had ik wel gedaan en ik kreeg juist last van mijn oren...) Als je neus open is heeft het slijm in de buis van Eustachius (buisje tussen neus en oor) kans om daar weg te 'lopen'. En uitzieken, als je verkoudheid over is, is dat waarschijnlijk ook over ;) Beterschap Je kan ook naar de huisarts gaan als je er langer last van hebt. Ik heb er ooit nasonex neusspray voor gekregen en dat werkte goed. (En dan kan de huisarts ook andere dingen uitsluiten enz.)

Tip: als het aanhoudt, naar de dokter en na laten kijken. Misschien heb je een onopgemerkte oorontsteking of heb je een propje in je oor dat uitgespoten kan worden.

paar druppels gedestileerd water p dag, let wel als het idd ah oorsmeer ligt, bij apotheek verkrijgbaar! suc6

Je mag altijd een druppel slaolie in je oor doen , dat verlicht en wanneer de dokter in je oren moet kijken is dat geen beletsel. De slaolie mag handwarm zijn.

Als je luchtwegen dichtzitten kan je een ui in brokken snijden en op een schoteltje naast je bed leggen vannacht. Dat helpt mij altijs enorm goed om de luchtwegen te openen. Wanneer je luchtwegen zich openen gaat je oor ook weer open. Het ruikt wel naar ui maar als je verkouden bent geeft dat niet. Succes en beterschap.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100