Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waar heb je precies last van bij een gebroken middenvoetsbeentje?

Als je een middenvoetsbeentje gebroken hebt, wat zijn de symptonen hiervan en hoe is de behandeling ervan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De symptomen van een gebroken middenvoetsbeentje zijn met name pijn, pijn die niet overgaat na rust en pijn uitbreidend tot de hele voet. De behandeling is vaak alleen rust. Soms kan met bepaald schoeisel de breuk geïmmobiliseerd worden en heel soms is gips nodig. Lees meer op de link.

Heb ik een keer gehad. Symptoom: het doet pijn behandeling: geen, want ik had een paar dagen met die pijn gelopen, toen toch maar naar de dokter en ziekenhuis: conclusie:ja is gebroken, maar begint al te genezen Werd niets aan gedaan, beentje werd gewoon recht gehouden door de andere beentjes, hoefde niet in gips, gewoon paar dagen (geen idee meer hoelang, maar kan me niet herinneren dat het lang duurde) rustig aan doen, en het was klaar

stevige schoenen aan trekken b.v. bergschoenen zodat de voet minder beweegt bij het lopen

Heb zelf een aantal jaren geleden spontaan mijn middenvoetsbeentje gebroken. Ligt eraan welk middenvoetsbeentje het is waar de pijn zit maar zoals gezegd zal de pijn zich steeds meer verspreiden over voet. Ik had voornamelijk pijn, maar ook een dikke,warme en rode voet waardoor de huisarts niet aan een breuk dacht. ik heb er daardoor,ondanks de behoorlijke pijn, 4 weken mee doorgelopen. Uiteindelijk doorverwezen voor een foto en toen een paar weken met een brace om voet moeten lopen. Daarna nog een tijd met bergschoenen moeten lopen zodat de voet niet teveel kon afwikkelen.Nog heel lang last gehad doordat ik er te lang mee heb rondgelopen dus bij twijfel zou ik naar de huisarts gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100