Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan ik doen tegen vaginale jeuk?

Ik heb last van een vaginale schimmelinfectie en heb er een kuur van 3 dagen voor maar die mag je nog niet nemen als je in je menstruatie zit, en dat zit ik nu dus moet ik nog wachten. Maar ik heb extreme last van jeuk bij mijn kleine schaamlippen, weet iemand wat ik kan doen tegen deze jeuk in de tussentijd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hebt ook een creme die je er op kunt smeren van hetzelfde merk.

Je moet je vagina goed blijven wassen, 2 keer per dag, alleen met water: GEEN zeep! Ook helpt lactacyd echt heel erg goed. Als je aan de pil bent, raad ik je aan nu al te beginnen met de pil. Hoe eerder je niet meer ongesteld bent, hoe eerder je van je schimmelinfectie af bent. (ik heb zelf namelijk "chronische" vaginale schimmelinfecties. Ik heb een pil wat ik 2 keer per maand in moet nemen om de infecties weg te houden. Maar ik ben een gevalletje extreem)

En na het wassen goed insmeren met vaseline. Dankan je ondergoed niet schuren en dat verlicht. En dan voorkomt irritatie van de huid waardoor het sneller geneest

neem een zit bad (geen ligbad? ga maar met billen in een emmer water of zo zitten) voor de jeuk onder controle te krijgen is meer maal daags een zitbad nemen zeer belangrijk ......water met badedas of water met betadine er in werkt super....na ( sex goed uitplassen voor nieuwe infectie tegen te gaan)

Dat is inderdaad heel vervelend en lastig, ik heb er zelf ook vele jaren last van gehad. Wat bij mij het beste hielp was een ice-pack,de hoes er af halen en omwikkelen met keukenrol/wc papier. Regelmatig spoelen met een handdouche met koud tot lauw water,niet te warm want dan gaat het nog meer jeuken(was bij mij het geval) voorzichtig droog deppen ( absoluut niet wrijven) en dan mentholpoeder er op strooien. Door het met iets vettigs in te smeren begon het bij mij nog veel meer te jeuken! Sterkte,ik hoop dat je er snel weer af bent! Groetjes vlindertje

Wat mij vroeger vlot en goed hiep (ook handig voor andere kwaaltjes!) is altijd een flesje Molkosan in huis te hebben (van Dr Vogel en bij de meeste drogisten en zelfs supermarkten wel te koop voor ong. 7 euro) De vaginaranden deppen met een wat in deze milk; kan wel in begin beetje prikken, maar zelfs dat verlicht direct de jeuk en al vlot voelt alles wel normaal! Verder zolang alles zo gevoelig is , gebruik ultra soft wc papier (desnoods dure kleenex met kamille oid) en dep gebiedje rond je vagina... Succes ;)

Vaak zijn huis-tuin en keukenmiddeltjes een perfecte, tijdelijke oplossing als je bijvoorbeeld even wilt wachten met je kuur. Je kunt je vagina bijvoorbeeld deppen met karnemelk of joghurt. Dat neemt de kwaal niet weg maar kan wel de jeuk temperen. Sterkte.

Je zou een tube Canesten crème kunnen halen. Deze verkopen ze gewoon bij de drogist. Er staat op dat het voor voetschimmel is, maar je kunt deze ook gewoon gebruiken voor vaginale schimmelinfecties. Volgens mij heb je tegenwoordig zelfs een speciale tube voor vaginale schimmelinfectie. Maar nogmaals, is niet nodig! Deze zalf bestrijdt de infectieklachten en dus ook de jeuk. Het is natuurlijk dan wel handig dat je tampons gebruikt (maar daar ga ik nu even wel vanuit). Verder: katoenen ondergoed dragen. 'S nachts je onderbroek uitlaten, zodat de lucht er goed bij kan. Wassen met water zonder zeep, dit irriteert alleen maar. Succés!

Koop miconazolnitraat creme bij de drogist of apotheek, kun je er gerust opsmeren ook al ben je ongesteld.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...

yogurt schijnt een oma's tip te zijn. Zou je dan wel adviseren een zo naturel mogelijke uit te kiezen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100