Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is het gebaarlijk de je arm vaak slaapt? Want ik word vaak wakker terwijl mijn arm nog in dromenland is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij kan het geen kwaad, ik heb vaak hetzelfde voor. Als je je arm daarna nog kan 'wakker maken' is er volgens mij niets aan de hand. Ik ben natuurlijk niet zeker, dus misschien heb ik het fout. Ik wilde alleen maar zeggen wat ik denk. In slaap vallende lichaamsdelen wilt eigenijk gewoon zeggen dat er geen bloed meer kan doorstromen, volgens mij ongevaarlijk. Maar ik ben natuurlijk geen specialist. Excuses als ik het fout heb.

Nee, het is niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Het komt maar weinig voor dat zenuwen zo afknellen of weefsels onvoldoende van zuurtsof worden voorzien. In bijgaand artikel wordt terecht erop gewezen dat je kunt proberen om slapende ledematen te voorkomen en dat als het vaak voorkomt je met een huisarts kunt overleggen om voor de zekerheid het achterliggende probleem (als dat er is) te onderzoeken. Toegevoegd na 1 minuut: Dat laatste vooral natuurlijk als je een slapend arm krijgt zonder dat je er op ligt, want anders komt het daar van. Je kunt aanleren om tijdens het slapen een andere houding aan te nemen waarbij je niet op je armen ligt. Omdat een houding erin slijt is dat wel lastig en moet je bewust gaan trainen.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/divers...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100