Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

zou het mogelijk zijn dat magnesium uit het leidingwater getrokken wordt als je die filtert voor je het opdrinkt...ik heb namelijk een tekort sinds ?

sinds ik gefilterd water drink heb ik veel beenkrampen en dit waarschijnlijk door een te kort aan magnesium

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat kan zeker niet daardoor zijn want drinkwater in Nederland bevat circa 1-5 mg magnesium per liter. http://www.lenntech.nl/periodiek/water/magnesium/magnesium-en-water.htm De Gezondheidsraad heeft de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassen mannen (19-50 jaar) vastgesteld op 300-350 mg en voor volwassen vrouwen op 250-350 mg. http://www.vitamine-info.nl/alle-vitamines-en-mineralen-op-een-rij/magnesium/ Dus aan die 1-5mg magnesium zal het zeker niet liggen.

Een tekort aan magnesium krijgen is heel lastig. Het zit namelijk in bijna ieder voedingsmiddel. En leidingwater is geen noemenswaardige bron van magnesium. Zeer waarschijnlijk heeft u dus geen magnesiumtekort. Ik heb ook veel beenkrampen, zeker de laatste tijd. Bij mij is dat een combinatie van twee factoren. Ik fiets zeer veel waardoor mijn kuitspieren korter worden. En ik heb het zeer warm in bed (vanwege het weer wel te verstaan). Hierdoor liggen mijn benen vaak ontbloot en vatten ze kou. Hierdoor heb ik in de ochtend behoorlijk last van mijn kuiten. Wat sommige mensen hebben met een stijve nek en tocht heb ik met mijn kuiten en tocht. Een derde mogelijkheid zou het eventuele gebruik van medicijnen (statines) kunnen zijn. Het antwoord is dus. Nee het ligt niet aan het filter dat u beenkrampen heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100